Cazuri de utilizare

Formare de Conștientizare a Securității

ATTACK Simulator este conceput pentru o varietate de cazuri de utilizare, potrivindu-se unei game largi de clienți, de la bănci și instituții financiare până la școli și organizații educaționale.

Încercați gratuitComparați licențele
Use Cases for ATTACK Simulator's Security Awareness Training

De ce este importantă formarea de conștientizare a securității?

În peisajul din ce în ce mai digitalizat al lumii moderne, amenințările cibernetice sunt răspândite cu ușurință pe web, prin rețelele sociale sau prin emailuri înșelătoare. Aceste amenințări includ atacurile cibernetice ce pot provoca daune financiare grave sau chiar întreruperea afacerii dvs. A fi vigilent și a ține cont de pericole este cel mai bun mod de a evita astfel de consecințe.

Am creat ATTACK Simulator pentru a ajuta companiile să se apere împotriva amenințărilor cibernetice, indiferent de industria lor, și intenționăm să facem securitatea cibernetică accesibilă tuturor, oferind soluții rentabile.

Obțineți informații despre provocările cu care se confruntă majoritatea industriilor și de ce formarea de conștientizare a securității ajută la depășirea acestora.

Bănci și instituții financiare

Furnizori de servicii medicale
Școli și universități
Guvern și administrație publică

Hoteluri și pensiuni

E-commerce

Companii imobiliare
Firme de asigurari

Bănci și alte instituții financiare

În ce mod ajută conștientizarea securității băncile și alte instituții financiare?

Băncile și instituțiile financiare care operează cu datele financiare ale clienților sunt ținte frecvente ale atacurilor cibernetice. Nici chiar implementarea unei securități de top nu garantează protecție integrală atât timp cât greșeala unui singur angajat neinstruit ar putea compromite întregul sistem. Acest lucru ar putea conduce la închiderea sucursalelor, provocând pierderi financiare și periclitând reputația organizației.

Instituțiile financiare cu care colaborăm sunt adesea surprinse de procentul ridicat de angajați predispuși la phishing rezultat în urma procesului nostru de evaluare. Nimeni nu se așteaptă ca marea majoritate a angajaților să cadă în capcana emailurile înșelătoare, dar s-a constatat o lipsă generală de cunoștințe de bază în domeniul securității cibernetice – și este suficient ca doar câțiva să „muște” momeala dintr-un email de phishing. Problema este cu atât mai gravă întrucât unele atacuri cibernetice, cum ar fi spear phishing, sunt bine deghizate și greu de identificat chiar și de către experți. De asemenea, pericolul ar putea fi plasat într-un stick USB găsit pe un birou, de exemplu – dacă atacul este suficient de avansat, este de ajuns ca un singur angajat să deschidă fișierul pentru a permite malware-ului să distrugă întregul sistem.

ATTACK Simulator oferă soluții pentru evitarea riscurilor, creșterea gradului de conștientizare și respectarea normelor internaționale de gestionare a securității (citiți mai multe despre certificări), printre altele. Formarea noastră complexă ajută organizațiile din industria bancară să prevină furtul de date și instalarea programelor malware, și să întărească protocoalele de securitate a informațiilor clienților, asigurându-se că toți angajații sunt educați cu privire la posibilele amenințări și proceduri. Pe scurt, vă ajută să respectați normele adecvate de gestionare a securității informațiilor.

Furnizori de servicii medicale: spitale, farmacii, clinici private, medici, psihologi

În ce mod ajută conștientizarea securității furnizorii de servicii medicale?

În ultimul deceniu, stocarea datelor pacienților a fost tranziționată de la arhivele fizice în spațiul digital – schimbare care a venit cu noi responsabilități și reglementări. În acest context, furnizorii de asistență medicală sunt expuși riscurilor de încălcare a datelor, utilizării incorecte a informațiilor de sănătate ale pacieților și necesității de a fi transparenți în modul în care procesează aceste date. În plus, orice entitate din SUA care operează cu astfel de date, de la spitale publice la medici care activează în privat, este supusă regulilor de confidențialitate HIPAA și ar trebui să respecte anumite metode de protecție.

Căderea în prada unui atac cibernetic are consecințe financiare care afectează reputația furnizorului de servicii medicale și pune în pericol pacienții ale căror dosare medicale au fost furate. Datele pot fi, de asemenea, compromise accidental printr-un comportament neglijent. Astfel, pregătirea corespunzătoare a persoanelor care lucrează într-un astfel de context, de la manageri la voluntari, este primul pas în asigurarea securității datelor pacienților.

Formarea de conștientizare a securității oferită de ATTACK Simulator este menită să consolideze efortul colectiv al personalului către o procesare și stocare mai corectă și mai atentă a datelor. O astfel de instruire ajută furnizorii de servicii medicale să devină conforme cu reglementarea HIPAA și oferă resursele necesare pentru o formare regulată și actualizată, care este imperios necesară în acest mediu schimbător.

Școli și universități

În ce mod ajută conștientizarea securității în școli și universități?

Această eră masiv digitalizată a devenit deja o parte integrală a câtorva generații care au crescut cu tehnologia și nu și-ar putea imagina o societate fără internet. Având în vedere actuala pandemia de COVID și felul în care se schimbă reglementările privind educația de acasă, digitalizarea educației este inevitabilă. În mod paradoxal, există un număr din ce în ce mai mare de oameni care nu au cunoștințele informatice necesare (inclusiv cunoștințe de securitate cibernetica) după terminarea facultății. Cu excepția câtorva specializări, precum IT, universitățile nu acordă importanță învățării securității cibernetice și a cunoștințelor generale de informatică, acest domeniu neregăsindu-se în curriculumul lor dedicat competențelor digitale.

Aplicațiile sunt concepute pentru a fi din ce în ce mai accesibile și mai ușor de utilizat, lucru ce devine contraproductiv: suntem înconjurați de tehnologie inteligentă la fiecare pas, de la prăjitoare de pâine inteligente la mașini autonome, dar ne lipsesc cunoștințele elementare care conferă o înțelegere de ansamblu a lumii înconjurătoare. Deficitul de competențe digitale afectează viața personală și profesională a studenților pe termen lung. Nu mai este suficient să fiți familiarizați cu smartphone-urile, navigărea pe internet și cele mai populare aplicații – generațiile viitoare trebuie să înțeleagă principiile fundamentale ale tehnologiei, indiferent de specializarea lor universitară, pentru a ține pasul cu cele mai noi progrese tehnologice și pentru a contribui la dezvoltarea acestora.

ATTACK Simulator crede în puterea educației, considerând conștientizarea securității o disciplină indispensabilă pentru persoanele de orice vârstă. Dobândirea unui set de competențe digitale avansate ar trebui să fie la fel de importantă ca învățarea unei a doua limbi străine. Acesta este motivul pentru care căutăm să creăm parteneriate cu școli și universități care să integreze cursul nostru de conștientizare a securității în programa lor. În acest fel, contribuim la pregătirea societății în lupta împotriva criminalilor cibernetici, deoarece acesta nu mai este un subiect dedicat doar celor care activează in domeniul IT, ci o competență necesară pentru oricine folosește internetul.

Guvern și administrație publică

În ce mod ajută conștientizarea securității guvernele și administrația publică?

La fel ca multe alte organizații, guvernele și alte administrații publice (primării, spitale, întreprinderi publice) și-au digitalizat serviciile pentru a ține pasul cu cerințele secolului XXI. Acest lucru a schimbat modul în care operează cu datele cetățenilor și ale statului, dar a sporit și potențialul atacurilor cibernetice, deoarece hackerii au acces la o suprafață de atac mai largă.

Mai mult decât atât, guvernele și administrațiile publice folosesc de obicei software-uri învechite (Windows XP, Office 2003, de ex.), ceea ce crește vulnerabilitatea lor în fața atacurilor cibernetice. Datorită faptului că software-urile învechite nu mai primesc actualizări regulate, acestea nu sunt compatibile cu soluțiile moderne de securitate cibernetică, iar persoanele care lucrează cu acesta sunt expuse amenințărilor cibernetice. Lipsa conștientizării nevoii de securitate și de instruire în legătură cu software-urile folosite în rândul angajaților este cea mai frecventă cauză a acestei susceptibilități, făcând guvernele și administrațiile publice o țintă potrivită pentru atacurile cibernetice.

Pe lângă aceasta, administrațiile guvernamentale sunt, de asemenea, o țintă perfectă de atacuri ransomware din cauza nevoii lor de a-și recupera datele cu orice preț. Această „reputație” ar trebui spălată investind mai mult în protocoale de securizare a informațiilor, ceea ar reduce considerabil riscul ca hackerii să atace. Angajații informați iau decizii mai bune, sunt mai precauți și contribuie la crearea unei culturi a securității în cadrul organizației din care fac parte. ATTACK Simulator acționează ca un adjuvant în acest proces, ajutând angajații care lucrează cu tehnologie depășită, sau care pur și simplu nu sunt conștienți de amenințările cibernetice, să fie mai vigilenți în ceea ce privește practicile de securitate.

Hoteluri și pensiuni

În ce mod ajută conștientizarea securității în domeniul hotelier?

Hotelurile, pensiunile și orice alte entități care oferă servicii de cazare, operează cu datele personale ale clienților (informații private care conduc la identificarea clienților, precum și informații despre cardul de credit, data rezervării etc.). Furnizarea unei experiențe de calitate clienților dvs. începe prin asigurarea confidențialității și securizarea datelor acestora. Aceste aspecte nu conferă doar un avantaj competitiv, ci reprezintă o practică necesară pentru securizarea informațiilor pentru ca afacerea dvs. să rămână viabilă și să se bucure de succes.

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) este o lege strictă privind confidențialitatea care se aplică tuturor companiilor care lucrează cu date europene, indiferent de geolocalizarea afacerii. În special în domeniul turismului există șanse mari să preluați date de la cetățeni europeni, așa că încurajăm instruirea în domeniul securității cibernetice pentru a fi în conformitate cu standardele GDPR. Acest lucru vă poate scuti de amenzi de 2 milioane de dolari, care se percep în cazul unei încălcări a datelor.

Pe lângă GDPR, PCI-DSS este o altă reglementare care impune tuturor companiilor care preiau datele deținătorilor de carduri să fie supuse unei formări de conștientizare a securității pentru a atenua riscul pierderii datelor financiare ale clienților. De asemenea, tranzacțiile online reprezintă o parte esențială a procesului de rezervări online, deci este fundamental să le oferiți clienților platforme de încredere. Educarea angajaților dvs. despre pericolele atacurilor cibernetice vă va ajuta să reduceți riscurile unei încălcări a datelor sub formă de emailuri de phishing sau fișiere malware, contribuind la o bună gestionare a securității.

E-commerce

În ce mod ajută conștientizarea securității companiile de e-commerce?

Companiile care operează în domeniul comerțului electronic au fost din ce în ce mai vizate de infractorii cibernetici, deoarece lucrează cu informații personale valoroase, cum ar fi numerele cardurilor de credit și alte informații private ale clienților. Aceste entități sunt o țintă dezirabilă datorită varietății de platforme pe care operează, precum și a sistemelor avansate de PoS pe care le folosesc pentru plățile online. Toate aceste date despre clienți sunt centralizate în cadrul unor mari baze de date care reprezintă însuși scopul atacurilor. Aceasta este exact ceea ce caută criminalii cibernetici atunci când planifică un atac în industria comerțului electronic.

Principalele amenințări cu care se poate confrunta industria comerțului electronic includ atacuri DDoS (Distributed Denial of Service), ransomware și infracțiuni țintite specific. Atacurile DDoS se întâmplă de obicei în zilele speciale (cum ar fi Black Friday) când entitățile rău intenționate copleșesc site-ul web cu mai mult trafic decât poate suporta serverul, ceea ce îl face inoperabil. Atacurile Ransomware blochează accesul utilizatorilor la fișierele calculatorului, cu excepția cazului în care plătesc pentru deblocare; ceea ce face acest atac atât de periculos este faptul că multe companii nu au o copie de rezervă a datelor, așa că sunt obligate să plătească pentru răscumpararea acestora. Infracțiunile cu țintă specifică sunt atacuri planificate care vizează furtul datelor clienților din sistemele PoS și bazelor cu date ale clienților.

Reglementarea PCI DSS, dedicată comercianților electronici și oricărei alte entități care operează cu datele financiare ale clienților, a fost creată pentru a atenua riscul acestor amenințări și a insufla practici mai bune de gestionare a securității. Respectarea acesteia ar crește securitatea, dar nu garantează evitarea completă a riscurilor, deoarece angajații nepregătiți pot periclita în continuare viabilitatea organizației prin non-coformarea cu practicile de securitate. Punerea în pericol a datelor personale ale clienților poate întrerupe activitatea unei companii, astfel încât conștientizarea securității este de o importanță primordială în domeniul comerțului electronic.

Companii imobiliare

În ce mod ajută conștientizarea securității companiile imobiliare?

Sectorul imobiliar trece prin schimbări tehnologice continue pe măsură ce noi tendințe continuă să apară: clădiri inteligente ce folosesc Internet of Things (IoT), adoptarea strategiei cloud-first și implementarea sistemelor de management al clădirilor (BMS). Aceste evoluții rapide indică o nevoie imperativă de implemetare a unor strategii cibernetice actualizate constant, întrucât operarea cu datele sensibile ale clienților implică responsabilități mari. Riscurile legate de implementarea acestor tehnologii interconectate cuprind furtul de date, dar și probleme de siguranță fizică, punând presiune mare asupra companiilor imobiliare.

Pe măsură ce suprafața atacului crește datorită acestor sisteme tehnologice și dispozitive IoT, companiile imobiliare ar trebui să fie atente la atacurile DDoS (Distributed Denial of Service) asupra IoT, atacurile ransomware și încălcările de confidențialitate. Incidentele de încălcare a confidențialității prin intermediul camerele video, furtul și distrugerea datelor private, precum și daunele fizice cauzate de controlul malware al dispozitivelor IoT, sunt câteva dintre scenariile întunecate pe care companiile imobiliare ar trebui să le ia în considerare. Experiența plăcută a locatarilor este strâns legată de siguranța lor, astfel încât implementarea procedurilor corespunzătoare de securitate este incontestabilă.

Formarea de conștientizare a securității este unul dintre pașii esențiali în furnizarea unui sistem corect de management al securității informațiilor în clădirile dvs. Vă ține la curent cu cele mai noi tehnologii și tehnici de hacking, astfel încât să le puteți recunoaște și să luați măsurile necesare pentru a le evita. Formarea de conștientizare a securității oferită de ATTACK Simulator va fi experiența revelatoare de care aveți nevoie pentru a înțelege severitatea implementării unei bune securități.

Firme de asigurari

În ce mod ajută conștientizarea securității companiile de asigurări?

Insurance companies are also extremely susceptible to cyberattacks. Deținerea unui volum mare de informații de identificare personală despre asigurați face din această industrie o țintă atrăgătoare. Hackerii caută date precum cele bancare, numerele permisului de conducere, numerele de securitate socială, informații despre proprietate, sau date de sănătate pe care le vând ulterior pe dark web, punând în pericol clienții companiei de asigurări.

Pe lângă deteriorarea reputației companiei dvs., încălcările de date din industria asigurărilor au consecințe financiare majore care ar putea chiar să vă întrerupă afacerea. Costurile imediat aferente sunt inevitabile și includ cheltuieli de fraudă, costuri de remediere IT, cheltuieli de PR, costuri juridice, costuri de investigație criminalistică, printre altele. Costurile care apar ulterior depind de gravitatea evenimentului, dar includ, în general, costurile de despăgubire ale victimelor, taxele de penalizare, precum și pierderile indirecte, cum ar fi pierderea avantajelor competitive, a veniturilor și a prețurilor acțiunilor.

Implementarea protocoalelor adecvate pentru protejarea datelor clienților include instruirea privind conștientizarea securității. Aici intervine ATTACK Simulator pentru a vă ajuta compania de asigurări să aibă un control mai bun asupra datelor asiguraților, prin analiza cuprinzătoare a riscurilor și amenințărilor și prin metode de evitare a acestora.

Nu există niciun motiv pentru a amâna instruirea angajaților.

Solicitați o ofertă bazată pe nevoile organizației dvs. și începeți să construiți o infrastructură puternică de securitate cibernetică chiar astăzi.