Spoofing: 2 dintre cele mai comune tipuri și cum sunt folosite în atacurile de phishing

de | ianuarie 11, 2022 | Ghiduri ATTACK Simulator, Securitate cibernetică.

Phishing-ul este o problemă destul de serioasă în lumea puternic digitalizată de astăzi. Spoofing-ul este adesea modul în care au loc atacurile.

Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai comune tehnici de spoofing din arsenalul unui phisher.

Spoofing-ul este adesea folosit în atacurile de phishing.

Phishing-ul și Spoofing-ul merg mână în mână

Prin definiție, un atac de phishing are loc atunci când un infractor se prezintă drept o entitate sau o persoană de încredere într-un e-mail trimis unei ținte nesuspicioase, iar scopul său este de a fura informații confidențiale pentru a le folosi în mod fraudulos. Obiectivul final al unui atac de phishing este câștigul financiar. În orice caz, astfel de scheme pot deschide ușa pentru infecții malware, atacuri ransomware, furturi de identitate și lista poate continua la nesfârșit.

Spoofing-ul de e-mail și spoofing-ul de site-uri web sunt cele două tehnici principale prin care escrocii colectează date confidențiale de la victimele ghinioniste. Aceste două metode sunt uneori folosite separat, dar le veți vedea adesea împreună într-o schemă de phishing De exemplu, să luăm în considerare următorul scenariu: un e-mail falsificat vă va conduce către un site web falsificat; site-ul copiat vă cere să completați date confidențiale, cum ar fi credențialele de conectare sau detaliile cardului de credit. Această combinație duce adesea la un atac de phishing de succes.

Ce este spoofing-ul de e-mail?

În timp ce majoritatea oamenilor se feresc să descarce fișiere și link-uri conținute în e-mailuri de la expeditori necunoscuți, mulți dintre ei se vor lăsa păcăliți dacă expeditorul pare legitim. Phisherii trimit e-mailuri care par să provină din surse de încredere, cum ar fi companii de încredere sau chiar prieteni, membri ai familiei și colegi de serviciu

Una dintre cele mai notabile forme de e-mail spoofing este frauda CEO, în care un infractor pretinde că este directorul general al unei companii și vizează angajații care nu ar pune la îndoială acțiunile necesare.

Cum funcționează?

Hackerii pot disimula originea reală a unui e-mail în mai multe moduri. În unele cazuri, aceștia folosesc în mod strategic subdomenii pentru a face ca mesajele să pară că provin de la expeditori de încredere. De exemplu, un domeniu aparent demn de încredere ar fi numele unei companii legitime adăugat la un termen precum „serviciu clienți”. Prin urmare, este mult mai probabil ca destinatarul să întreprindă acțiunea necesară, fie că apasă pe un link sau deschide și descarcă un atașament.

În alte cazuri, infractorii modifică puțin literele unei adrese de e-mail legitime. Din nou, transpunerea strategică poate păcăli un utilizator care nu este foarte atent la detalii, făcându-l să creadă că e-mailul nu este fraudulos. De obicei, hackerii nu modifică doar câmpul „De la”, ci schimbă și calea de întoarcere și câmpurile „Răspunde la” pentru a crea iluzia unei legitimități complete.

Ce este Spoofing-ul de pagini web?

Asemănător tehnicilor folosite în e-mailurile de phishing, infractorii folosesc spoofing-ul de site-uri web pentru a face victimele să creadă că se află pe un site de încredere, unde își pot introduce datele fără nicio grijă. Adesea, paginile web false par aproape identice cu cele legitime. Dacă vă uitați cu atenție la link-ul prin care accesați un site, puteți afla care este domeniul real din spatele acestuia. Cu toate acestea, există, de asemenea, multe alte metode de falsificare a URL-urilor.

Cum funcționează?

Hackerii folosesc multe tehnici pentru a crea site-uri false, una dintre cele mai populare fiind URL cloaking (camuflarea URL-ului). Se folosesc scripturi specializate pentru a deghiza link-ul real pentru a fi asociat cu un site web legitim.

De asemenea, infractorii cibernetici folosesc din ce în ce mai mult subdomeniile internaționalizate pentru a deruta victimele și pentru a le da un fals sentiment de încredere și securitate. La fel ca adresele de e-mail falsificate, URL-urile pot conține și ele litere modificate, care la prima vedere par corecte.

Țineți phisherii la distanță cu programul de formare în domeniul conștientizării securității de la ATTACK Simulator

Este foarte ușor de căzut în capcana înșelătoriilor de tip phishing. Angajații dvs. ar putea dezvălui date valoroase ale companiei, pe care infractorii le-ar putea exploata pentru a da o lovitură de phishing masivă afacerii dvs. Urmările nu vor fi puține: pierderi financiare grave, întreruperi ale fluxului de lucru și o reputație afectată.

Cel mai bun mod de a face față e-mailurilor și site-urilor web false este prin cultivarea și exercitarea continuă a unor practici solide de securitate cibernetică în cadrul companiei dumneavoastră. Programul nostru de formare în domeniul conștientizării securității poate face acest lucru pentru dumneavoastră.

Atunci când angajații dvs. învață cum să identifice semnalele de alarmă ale unui atac de phishing, pot acorda timpul necesar pentru a evalua cu calm situația și pentru a examina toate detaliile în care se poate ascunde diavolul, detalii care altfel ar trece neobservate. Pentru a evalua expunerea și vulnerabilitatea companiei dvs. la phishing, puteți utiliza testul nostru gratuit de instruire pentru conștientizarea securității.

Simulările noastre de phishing se vor asigura că angajații dvs. sunt expuși la false atacuri de phishing realiste și practice.

Alegeți Programul de pregătire pentru conștientizarea securității de la ATTACK Simulator pentru a vă proteja compania de pericolele online.

Atribuire

Foto de Mikhail Nilov, pe Pexels

Ilustrații de pe Internet de Storyset

Ilustrații online pe Storyset

by Diana Panduru

Content writer for Attack Simulator. Passionate about all things writing and cybersecurity, and obsessed with driving. I sometimes indulge in pencil drawing, poetry, and cooking for fun.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.