Fraudele CEO: 6 sfaturi pentru a vă proteja compania împotriva lor

de | septembrie 3, 2021 | Cum să..., Securitate cibernetică.

Fraudele de tip CEO sunt atacuri complexe de phishing în care infractorii îi păcălesc pe angajați să transfere bani sau să comunice date confidențiale ale companiei. Această tehnică de inginerie socială profită de încrederea destinatarului e-mailului.

Infractorii cibernetici vor pretinde că sunt directorul general al companiei sau alți directori și vor cere angajaților, de obicei din departamentele de resurse umane sau de la contabilitate, să trimită o sumă de bani, să actualizeze datele din cont sau să furnizeze informații despre cont.

Frauda de tip CEO convinge angajații să transfere bani sau să dezvăluie date confidențiale ale companiei.

Protejarea organizației dvs. de fraudele CEO nu este o sarcină ușoară, dar cu siguranță nu este imposibilă. Cu un program solid de instruire privind conștientizarea securității și cu o bună comunicare în cadrul companiei, vă veți implica, educa și responsabiliza angajații împotriva fraudelor CEO.

Continuați să citiți pentru a afla 6 sfaturi care vă vor ajuta să consolidați apărarea companiei dvs. împotriva impostorilor.

Sfaturi pentru protejarea companiei dvs. împotriva fraudelor CEO

Pe lângă formarea de conștientizare a securității și o bună comunicare, ar trebui să acordați atenție perioadei din an. Vacanțele și lunile premergătoare sfârșitului de an fiscal sunt perioada de vârf pentru fraudele CEO. Infractorii sunt conștienți de faptul că oamenii sunt ocupați să călătorească, încercând să profite de cea mai bună ofertă online pe care o pot găsi sau sunt stresați în legătură cu completarea documentelor fiscale, un peisaj perfect pentru cei care încearcă să profite de comportamentele umane fundamentale.

Pentru a vă asigura că firma dumneavoastră este în siguranță în fața infractorilor, luați în considerare următoarele recomandări:

1. Educați-vă angajații

Oferiți personalului dvs. o instruire cuprinzătoare de conștientizare a securității, pentru a se pregăti cu privire la riscurile și consecințele fraudei CEO. Folosiți simulări de phishing realiste, jocuri, module de învățare și comunicări interne, cum ar fi buletine informative și postere despre cum funcționează frauda CEO.

2. Creșteți gradul de conștientizare

Majoritatea angajaților nu realizează că sunt expuși în permanență atacurilor cibernetice. Programul de formare pentru conștientizarea securității ar trebui să pună accentul pe conștientizare și pe schimbarea comportamentului uman. În plus, angajații ar trebui să fie informați cu privire la daunele pe care le pot lăsa în urmă fraudele de tip CEO și atacurile de phishing în general.

3. Asigurați o comunicare coerentă

Asigurați o comunicare bună și constantă în cadrul companiei dumneavoastră, precum și campanii despre fraudele de tip CEO, phishing, inginerie socială și securitate cibernetică.

Se pot utiliza diverse forme de comunicare, cum ar fi buletinele de știri și posterele, pentru a crea și promova o cultură a companiei bazată pe securitate.

4. Solicitați angajaților să chestioneze e-mailurile din afara rețelei

Cele mai cunoscute programe de poștă electronică permit ca e-mailurile de la expeditori din afara rețelei să fie etichetate ca fiind externe, fie în titlu, fie în inboxul propriu-zis. Un avertisment vizual pentru angajații dvs. de a chestiona un e-mail înainte de a răspunde sau de a acționa în urma unei solicitări a directorului general este o modalitate excelentă de a vă asigura că formarea de conștientizare a securității dă roade.

5. Monitorizați nivelul de conștientizare în domeniul securității al angajaților dvs.

Deoarece formarea pentru conștientizarea securității nu este o activitate unică, credem că practica conduce la perfecțiune, iar testarea ar trebui să aibă loc în mod regulat, deoarece amenințările cibernetice nu încetează niciodată să existe și să evolueze. Încurajați-vă angajații să participe în mod regulat la simulări de phishing și la cursuri de formare pentru a le monitoriza nivelul de conștientizare a securității. Cu o monitorizare constantă, puteți determina cum să vă ajustați abordarea de conștientizare a securității pentru a se adapta mai bine la nevoile companiei dumneavoastră.

6. Consolidați protocoalele de securitate

Chiar și cu cea mai bună pregătire, se pot face greșeli. Prin urmare, este recomandabil să se stabilească măsuri de securitate în ceea ce privește transferurile bancare și achizițiile companiei. De exemplu, se poate aplica o politică conform căreia cei care creează un transfer bancar trebuie să obțină aprobarea altcuiva înainte de a-l trimite propriu-zis. De asemenea, se poate solicita completarea și examinarea unui formular înainte de efectuarea oricărei achiziții.

Considerații finale

Frauda CEO este deosebit de dificil de prevenit, deoarece mizează pe comportamente umane de bază, alimentate de emoțiile acestora, pe care escrocii le folosesc în avantajul lor. În plus, tehnicile de inginerie socială utilizate sunt din ce în ce mai agresive și mai sofisticate. Activitatea solicitată în e-mailul malițios este adesea una de rutină de pe lista lungă a unui angajat de birou.

Fraudele de tip CEO nu vor dispărea prea curând. Atacatorii văd în ele un potențial imens, deoarece sunt destul de ieftine și ușor de executat, iar recompensele sunt considerabile. Aceste atacuri eșuează atunci când destinatarul verifică de două ori, personal, cu superiorul său. Odată cu creșterea volumului de muncă de la distanță, atacurile prin fraudă CEO vor fi cu siguranță în ascensiune.

ATTACK Simulator este aici pentru a salva situația

Atunci când angajații dvs. sunt echipați cu cunoștințele necesare pentru a recunoaște semnalele de alarmă ale unui atac de phishing, ei pot evalua cu calm situația și pot examina toate detaliile în care se poate ascunde diavolul și care altfel ar trece neobservate. Pentru a evalua în mod obiectiv expunerea și vulnerabilitatea companiei dvs. la frauda CEO și la orice altă formă de phishing, puteți utiliza testul nostru gratuit privind formarea de conștientizare a securității.

Simulările noastre de phishing imitând viața reală îi vor expune pe angajații dvs. la false atacuri de phishing realiste și practice.

Alegeți programul ATTACK Simulator de formare și conștientizare în domeniul securității pentru a le oferi angajaților dumneavoastră cunoștințele necesare în materie de securitate și pentru a vă proteja compania de infractori.

Atribuire

Ilustrații de pe Internet de Storyset

Ilustrații de pe Internet de Storyset

Business illustrations de Storyset

Fotografii de Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk pe Unsplash

by Diana Panduru

Content writer for Attack Simulator. Passionate about all things writing and cybersecurity, and obsessed with driving. I sometimes indulge in pencil drawing, poetry, and cooking for fun.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.