Formarea pentru conștientizarea securității: un ghid în 6 pași pentru alegerea soluției ideale pentru angajați si afacerea dvs.

de | noiembrie 16, 2021 | ATTACK Simulator, Cum să...

Formarea pentru conștientizarea securității este cel mai simplu mod și primul pas pe care îl puteți face pentru a vă proteja afacerea de atacuri precum breșele de date, ransomware sau alte atacuri cibernetice. După cum probabil știți deja, de cele mai multe ori, aceste atacuri au loc prin intermediul angajaților dvs. Prin urmare, ar trebui să luați în mod clar în considerare formarea în domeniul securității cibernetice pentru personalul dvs., deoarece este cheia pentru ca afacerea să rămână în siguranță în lumea digitală!

Infractorii cibernetici contemporani sunt foarte sofisticați, plini de resurse și foarte pricepuți în planificarea și executarea atacurilor cu țintă precisă. Motivați de profituri uriașe, ei nu ezită să urmărească ținte de mare valoare, în toate sectoarele, industriile și tipurile de organizații. Din nefericire, să ne bazăm doar pe produsele de securitate nu mai este o strategie viabilă pentru a proteja de potențiale atacuri sistemele și datele unei organizații.

Phishing-ul, hacking-ul și alte fraude sunt câteva exemple de amenințări cibernetice care vizează în special angajații și informațiile personale și de natură sensibilă pe care aceștia le dețin. Adevărul preocupant este că aceste atacuri au loc zilnic, ducând de la pierderi financiare considerabile la pierderi masive de date.

Vestea bună este că firmele pot lua măsuri pentru a-și reduce expunerea la risc, formându-și angajații pentru a identifica, raporta și lua măsuri în cazul unor posibile atacuri. Cu ajutorul formării pentru conștientizarea securității, puteți construi o primă linie de apărare puternică prin antrenarea personalului de la toate nivelurile. Întrebarea care se pune acum este: „Cum puteți determina care program de conștientizare a securității este potrivit pentru afacerea dumneavoastră?”. În calitate de antreprenor care dorește să adauge acest nivel critic de securitate, ați dori să știți cu certitudine că programul este adecvat pentru echipa dumneavoastră. În cele ce urmează, vă vom arăta câțiva pași esențiali care vă vor ajuta să decideți ce este cel mai bine pentru dumneavoastră și afacerea dumneavoastră!

1. Evaluați nevoile din afacerea dvs. în ce privește formarea pentru conștientizarea securității

În acest prim pas, ar trebui să evaluați dimensiunea companiei dumneavoastră, sectorul industrial și practicile existente în materie de securitate cibernetică. De exemplu, chiar dacă dețineți o companie mică, este foarte probabil să fiți ținta unor atacuri cibernetice; prin urmare, ar trebui să luați în considerare implementarea unui program de bună calitate.

Este esențial să vă asigurați că toți membrii companiei dumneavoastră sunt pregătiți cel puțin la un nivel de bază. Există multe potențiale atacuri cibernetice; de aceea este important să vă concentrați pe obținerea informațiilor relevante. Este ca și cum ați începe să „supra-formați” când, în realitate, aveți angajați sub-formați.

2. Alegeți un conținut care este ușor de înțeles

Atunci când căutați cel mai bun program de conștientizare a securității, încercați să căutați conținut nou și atractiv pentru a face formarea mai eficientă. De exemplu, angajații dvs. mai tineri tind să se intereseze mai mult de videoclipuri scurte, puzzle-uri, diferite jocuri etc.

În plus, unii dintre ei ar putea spune că sunt mai motivați de lecțiile vizuale în cadrul unui grup de persoane. Altora le-ar putea plăcea să asculte ghiduri audio sau ar putea prefera o abordare mai practică.

În concluzie, fiecare persoană este diferită, iar modulul de formare pentru conștientizarea securității ar trebui să țină cont de acest aspect.

3. Elementele esențiale pe care ar trebui să le includă formarea pentru conștientizarea securității

Un alt pas important atunci când alegeți un program de formare este să luați în considerare ceea ce conține și cât valorează fiecare element pentru dvs. Cel mai rapid mod de a-i pune pe toți la curent cu amenințările online este de a-i expune la atacuri cibernetice. Simulările de phishing reprezintă o modalitate excelentă de sensibilizare și de a-i ajuta pe utilizatori să înțeleagă costul propriilor acțiuni. Atunci când sunt combinate cu cursuri de securitate cibernetică, acestea pot constitui un program de formare robust și eficient. Cursurile ar trebui să fie scurte, să se concentreze asupra domeniilor cheie și să evite limbajul tehnic.

Cu toate acestea, pe lângă elementele educaționale esențiale, ar trebui să aveți în vedere ușurința de folosire și atractivitatea pentru utilizator. În acest fel, vă puteți asigura că angajații dvs. se concentrează în mod constant asupra formării lor și că aceasta va fi o experiență memorabilă, ceea ce va avea efecte pozitive asupra rezultatelor pregătirii.

Printre caracteristicile esențiale se numără:

  • module scurte
  • conținut atrăgător (infografice, videoclipuri, etc.)
  • rezultate măsurabile (chestionare, rapoarte)
  • capacitatea de a oferi simulări de phishing

În plus, studiile au arătat că cel mai eficient mod de pregătire este prin exerciții de antrenament scurte și frecvente!

4. Umor

Majoritatea oamenilor nu asimilează informația atunci când aceasta este prezentată într-un format plictisitor. Pe de altă parte, umorul le captează atenția și este cel mai bun mod de a-i menține implicați în formare. Luați în considerare acest lucru atunci când decideți sau căutați cursuri de formare: să includă umor pentru a comunica informații importante într-un mod foarte ușor de înțeles.

5. Luați în considerare aspectul lingvistic

Dacă sunteți în conducerea unei organizații internaționale, trebuie să vă asigurați că formarea este disponibilă pentru toți angajații dumneavoastră. De exemplu, dacă în echipa dvs. sunt persoane care vorbesc limbi diferite, trebuie să vă asigurați că alegeți un program de conștientizare a securității care este disponibil în mai multe limbi, astfel încât toți angajații dvs. să poată beneficia de el.

6. Costurile

Cât de mult vă doriți să cheltuiți pentru a vă forma angajații în ceea ce privește sensibilizarea în materie de securitate depinde, în cele din urmă, de dumneavoastră. Oricum, unele dintre aceste costuri pot include:

  • planificarea activității și a angajaților implicați
  • perioada de implementare
  • costurile de software
  • administrarea internă sau de către furnizor
  • comunicațiile

Cu toate acestea, indiferent de câți bani investiți în formare, aceasta va fi întotdeauna mai eficientă și mai rentabilă decât gestionarea unor incidente mai mari, cum ar fi breșele de date sau atacurile ransomware.

De ce să luați în considerare Attack Simulator?

Compania noastră oferă cursuri de formare accesibile și personalizabile în domeniul conștientizării securității pentru toate tipurile de companii, indiferent de mărime.

Dorim să-i învățăm pe angajații dumneavoastră să recunoască cu ușurință amenințările la adresa securității prin jocuri interactive, simulări de phishing și multe alte metode.

De asemenea, puteți solicita o prezentare ca să descoperiți ceea ce avem de oferit! Nu veți regreta că ați ales echipa Attack Simulator, așa că nu mai pierdeți nici un minut și începeți testul gratuit astăzi!

Atribuire:

Business vector creat de jcomp – www.freepik.com

by Andreea Popa

Content writer for Attack Simulator, delivering your daily dose of awareness for cyber security! Love to write passionately about any subject and my mainly inspiration are people's stories. You can also find me on social media, for some more friendly things!

Nu există niciun motiv pentru a amâna instruirea angajaților.

Solicitați o ofertă bazată pe nevoile organizației dvs. și începeți să construiți o infrastructură puternică de securitate cibernetică chiar astăzi.