Formarea pentru conștientizarea securității: 8 motive pentru care compania dvs. are nevoie de ea

de | noiembrie 17, 2021 | ATTACK Simulator, Cum să..., Securitate cibernetică.

Adevărul neplăcut este că breșele de securitate se întâmplă mai des decât am vrea să recunoaștem, că pot fi foarte costisitoare și că pot afecta companii de toate dimensiunile. Prin urmare, formarea pentru conștientizarea securității nu este ceva ce vă puteți permite să treceți cu vederea.

Datorită pandemiei COVID-19, rata criminalității cibernetice a crescut cu 600% pe parcursul anului trecut. Costul mediu al unui atac cibernetic pentru o companie este de 3,86 milioane de dolari, iar problema poate trece neobservată până la 200 de zile. De exemplu, 44% dintre firmele spaniole au raportat că au fost ținta unor atacuri de tip malware.

Credeți că ați putea evita glonțul? Iată încă o statistică care să vă pună pe gânduri: 79% dintre organizațiile din întreaga lume au fost afectate de hackeri pentru că nu au fost suficient de pregătite în ceea ce privește securitatea cibernetică.

Statisticile alarmante indică faptul că formarea pentru conștientizarea securității este esențială

Încă vă întrebați dacă aveți nevoie de cursuri pentru conștientizarea securității pentru angajații dumneavoastră? Întrebarea corectă este când aveți nevoie de ele? Răspunsul nostru este ASAP (as soon as possible – cât mai curând posibil!), deoarece eroarea umană s-a dovedit a fi responsabilă pentru 90% din cazurile de violare a securității.

Continuați lectura și veți descoperi 8 motive pentru care implementarea unei pregătiri eficiente pentru conștientizarea securității este esențială pentru bunăstarea companiei dvs. și ar trebui să se afle în fruntea listei de priorități.

1. Formarea pentru conștientizarea securității vă ajută să preveniți atacurile cibernetice și breșele de securitate

Începând cu cel mai evident motiv, formarea pentru conștientizarea securității vă va ajuta să reduceți pierderile de date. Prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la securitatea online în rândul angajaților dumneavoastră, aceștia vor fi mai pregătiți să recunoască un potențial atac și se vor reduce semnificativ șansele ca acesta să se și întâmple.

Nu trebuie să vă alarmați, dar nu uitați că o astfel de problemă vă poate costa literalmente o avere. Ei bine, instruirea pentru conștientizarea securității nu costă atât de mult. Investiția într-o campanie de formare eficientă ar trebui să fie luată în considerare, deoarece are un preț mic în comparație cu costul recuperării după un atac.

2. Siguranța va deveni o parte integrantă a culturii organizaționale.

Cultura companiei dumneavoastră și atitudinea personalului vor fi din ce în ce mai mult orientate către securitate.

Majoritatea platformelor de formare în domeniul conștientizării securității monitorizează și măsoară progresul campaniei încă de la început, pentru a evalua rezultatele acesteia în timp, pe măsură ce în organizație se creează o cultură și un mediu sigur.

3. Apărarea tehnologică va fi consolidată

Având în vedere că apărarea tehnologică are nevoie de interacțiune umană, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă orientați angajații către o conștientizare a securității.

Fiind pregătiți în mod corespunzător în ceea ce privește securitatea cibernetică, aceștia vor ști cum să recunoască semnalele de alarmă, când să pornească firewall-urile, să actualizeze software-ul la timp, să recunoască avertismentele de securitate, să evite atacurile malware și așa mai departe. Acest lucru va contribui la crearea unei apărări tehnologice mai solide împotriva tuturor tipurilor de amenințări care pot apărea.

4. Veți atrage mai mulți clienți

În prezent, multe contracte de nivel înalt cer ca o companie să demonstreze că respectă cel puțin într-o oarecare măsură un standard de securitate cibernetică universal recunoscut, ceea ce este de înțeles, având în vedere creșterea uimitoare a criminalității cibernetice din ultimii ani.

Clienții se vor simți mai încrezători atunci când semnează contracte cu persoane care sunt educate în materie de securitate cibernetică. Dumneavoastră nu ați fi?

5. Compania va fi considerată mai responsabilă din punct de vedere social

Egoismul nu se potrivește nimănui, iar acest lucru este valabil și pentru compania dumneavoastră. Organizațiile cu o pregătire redusă sau inexistentă în domeniul securității pun în pericol celelalte organizații conectate cu ele.

Investiția într-o bună platformă de conștientizare a securității va fi benefică nu numai pentru dumneavoastră, ci și pentru fiecare organizație conectată la rețeaua dumneavoastră (furnizori, clienți).

6. Formarea pentru conștientizarea securității îi va responsabiliza pe angajații dumneavoastră

Nu uitați, angajații trebuie să fie mulțumiți pentru a fi productivi. Formarea pentru conștientizarea securității cibernetice pe care le-o oferiți va fi în avantajul lor la locul de muncă, dar și în viața personală, deoarece conștientizarea securității cibernetice este întotdeauna un lucru bun.

Cu cât personalul dumneavoastră este mai responsabil și mai conștient de modul în care trebuie să respecte protocoalele de securitate, cu atât este mai puțin predispus la incidente de securitate costisitoare.

7. Aveți nevoie de formarea pentru conștientizarea securității din motive de conformitate

Din ce în ce mai multe reglementări pentru anumite industrii sunt puse în aplicare în ceea ce privește implementarea formării pentru conștientizarea securității. Scopul este de a lupta împotriva amenințărilor online în continuă creștere și de a ajuta atât angajatorii, cât și angajații să devină mai conștienți de acestea.

8. Vă va ajuta să preveniți timpii morți și să vă mențineți o bună reputație

O problemă de securitatea datelor ar putea nu numai să vă coste milioane de euro, ci și să vă afecteze reputația și să vă facă să pierdeți contracte și relații de afaceri importante.

Ceea ce este mai rău este că, în urma atacului, vă puteți confrunta cu întreruperi semnificative ale activității. Acest lucru vă poate face să nu respectați termenele limită și să vă confruntați cu întreruperi în fluxul de lucru. Recuperarea poate fi un proces dificil, costisitor și de lungă durată.

În concluzie, se poate spune că infracțiunile informatice nu vor dispărea prea curând, atâta timp cât va exista internetul. Acest lucru înseamnă că formarea pentru conștientizarea securității nu poate fi o activitate singulară. Amenințările evoluează în mod constant, pe măsură ce hackerii devin din ce în ce mai creativi cu atacurile lor. Cea mai bună cale de urmat este să promovați și să implementați în permanență campanii de conștientizare a securității în cadrul companiei dumneavoastră.

De ce să alegeți Attack Simulator?

Știm că există o mulțime de opțiuni. Dar nu trebuie să mai căutați, deoarece Attack Simulator oferă o soluție accesibilă și personalizabilă de formare în domeniul conștientizării securității pentru fiecare companie, indiferent de mărime.

Permiteți-ne să dezvoltăm acest aspect și să explicăm de ce Attack Simulator este soluția cea mai bună:

  • Oferim cursuri de sensibilizare în domeniul securității pentru companii de toate dimensiunile – importanța pe care o acordăm îmbunătățirii vigilenței angajaților în ceea ce privește securitatea cibernetică este aceeași.
  • Metoda noastră de formare dispune de o funcție automatizată, care necesită o intervenție manuală redusă sau chiar nici una. La urma urmei, timpul înseamnă bani, iar noi nu am vrea să irosiți nimic din timpul dumneavoastră.
  • Oferim asistență internă rapidă direct de la dezvoltatorii noștri. Ne place să avem clienți fericiți și mulțumiți.
  • Oferim cursuri de formare în domeniul conștientizării securității la prețuri accesibile.
  • Interfața software-ului nostru este ușor de utilizat, astfel încât veți putea să o înțelegeți imediat.

Nu mai pierdeți niciun minut bazându-vă pe noroc și investiți acum într-un program solid de conștientizare a securității cibernetice. Obțineți chiar astăzi o ofertă aici.

by Diana Panduru

Content writer for Attack Simulator. Passionate about all things writing and cybersecurity, and obsessed with driving. I sometimes indulge in pencil drawing, poetry, and cooking for fun.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.