Formarea pentru conștientizarea securității: simularea phishing în 4 pași

de | noiembrie 16, 2021 | ATTACK Simulator, Cum să..., Securitate cibernetică.

Ceva de care nu știm, nu ne poate face rău, nu-i așa? Greșit. Cel puțin, atunci când vorbim despre securitatea cibernetică. Primul și cel mai important pas în protejarea afacerii dumneavoastră împotriva atacurilor de phishing este conștientizarea existenței acestora și antrenarea capacității de a le recunoaște.

În prezent, formarea pentru conștientizarea securității este o necesitate și ar trebui să includă simulări realiste de phishing.

Formarea pentru conștientizarea securității este importantă.
Cu toată munca pe care angajații dvs. trebuie să o facă, este ușor ca e-mailurile de phishing să treacă neobservate.

Luptați împotriva atacurilor de phishing prin formarea pentru conștientizarea securității

Un studiu realizat de Proofpoint a arătat că aproape 90% dintre organizațiile din întreaga lume au fost ținta unor tentative de spear-phishing în ultimul an, iar 55% dintre atacuri au avut succes.

Odată cu progresul tehnologic, criminalitatea cibernetică devine tot mai sofisticată și personalizată în funcție de obiectiv. Prin urmare, mesajele de poștă electronică periculoase sunt din ce în ce mai greu de detectat, atât pentru mașini, cât și pentru utilizatori.

E-mailurile de phishing sunt create astfel încât să păcălească victimele pentru a apăsa pe un URL către un site web fals, unde li se cere să introducă informații confidențiale. În timp ce mesajele obișnuite de phishing pot ajunge la mii de destinatari în același timp, încercările de spear-phishing sunt direcționate și personale. Atacatorul va pretinde că este o sursă de încredere, cineva care cunoaște utilizatorul, astfel încât acesta să poată fi indus în eroare și să transmită datele sale personale atunci când i se solicită.

Cea mai bună soluție pentru a vă proteja compania împotriva atacurilor complexe este să le oferiți angajaților dumneavoastră o pregătire constantă de conștientizare a securității. Transmiterea cunoștințelor necesare în materie de securitate reprezintă fundamentul întregului proces.

Integrați simularea phishing în programul dumneavoastră de formare pentru conștientizarea securității

Cel mai bun mod în care angajații dvs. pot învăța să identifice și să devieze o tentativă de phishing este să experimenteze una. Greșelile sunt într-adevăr cei mai buni profesori. Angajații vor fi expuși la simulări inspirate din viața reală. Scopul acestor atacuri simulate este de a vă ajuta personalul să dezvolte mecanisme de apărare eficiente și să dobândească abilități valoroase de luare a deciziilor.

Aici, la Attack Simulator, ne punem în locul atacatorului, deoarece credem că înțelegerea modului de gândire și a acțiunilor acestuia este vitală în proiectarea unor simulări realiste.

Aceasta este abordarea noastră cuprinzătoare privind simulările de phishing:

  • Simulare automată a atacurilor – simulăm toate tipurile de atacuri cibernetice.
  • Scenarii din viața reală – evaluăm vulnerabilitatea utilizatorilor de a divulga datele companiei sau datele personale folosind pagini web realiste.
  • Analiza comportamentului utilizatorilor – colectăm date despre utilizatori și le compilăm în rapoarte ample pentru a vă oferi o imagine detaliată a nivelului de conștientizare a securității în rândul angajaților dumneavoastră.
  • Reproduceri de fișiere malițioase – e-mailurile noastre conțin reproduceri de fișiere malițioase, pentru ca simularea să fie cât mai realistă posibil.
  • Cursuri interactive – dacă angajații nu reușesc să ne recunoască capcanele și cad într-una dintre ele, vor descoperi lecturi despre cele mai bune practici de securitate.

Simularea phishing în 4 pași

1. Noi trimitem e-mailurile de phishing simulat

În prima etapă, vom arunca momeala și vom trimite e-mailurile noastre de simulare de phishing. E-mailurile sunt personalizate în funcție de platformele pe care le folosește compania dumneavoastră și sunt trimise aleatoriu din punct de vedere al timpului. Toate aceste detalii fac toată diferența din lume în ceea ce privește relevanța răspunsului angajaților dvs.

Utilizatorii primesc simulări de phishing fie că se află la serviciu sau acasă. În acest fel, ei pot învăța să conștientizeze securitatea într-un mod practic, fără să își dea seama.
Utilizatorii primesc simularea phishing fie că se află la serviciu sau acasă. În acest fel, ei pot învăța să conștientizeze securitatea într-un mod practic, fără să își dea seama.

2. Testăm utilizatorul folosind pagini de destinație și atașamente care pot fi descărcate

Acum, că momeala a fost lansată, situația poate avea două variante. De cele mai multe ori, utilizatorul nu reușește să recunoască falsa încercare de phishing, astfel încât simularea continuă:

Pagini de destinație – dacă utilizatorul mușcă momeala și apasă pe URL-ul din e-mail, acesta este redirecționat către o replică a unui site unde au loc încălcări ale securității datelor. Pagina de destinație este concepută pentru a da un sentiment de urgență și pentru a atrage utilizatorii să completeze date personale sau legate de companie, cum ar fi datele de identificare sau informații financiare.

Atașamente care pot fi descărcate – alternativ, simulările noastre de phishing prin e-mail pot conține atașamente malițioase simulate care pot fi descărcate. După descărcarea fișierului, instrucțiunile de inginerie socială îl vor convinge pe utilizator să îl deschidă.

Plugin-uri – utilizatorul este capabil să identifice o tentativă de phishing prin utilizarea butoanelor noastre de conectare pentru Gmail și Outlook. În plus, sistemul nostru va anunța utilizatorul dacă a recunoscut atacul corect sau nu.

3. LLe vom prezenta securitatea prin metode interactive

Just-in-Time learning sau Învățare în timp real – formarea practică se încheie cu o învățare în timp real sub forma unor pagini educaționale de conștientizare a securității, cu lecții interactive care oferă utilizatorului cunoștințele necesare pentru a identifica semnalele de alarmă din e-mailurile de phishing.

Quizzes sau Teste – cel mai bun mod de a testa, monitoriza și evalua rezultatele procesului de învățare este de a utiliza teste scurte la sfârșitul fiecărei lecții. Răspunsurile sunt sintetizate în rapoarte privind situația companiei dumneavoastră.

4. Oferim formare continuă

Deoarece formarea pentru conștientizarea securității nu este o activitate unică, credem că practica conduce la perfecțiune, iar testarea ar trebui să aibă loc în mod regulat, deoarece amenințările cibernetice nu încetează niciodată să existe și să evolueze. Prin urmare, suntem pregătiți să oferim o soluție de formare pe termen lung în domeniul conștientizării securității, adaptată la nevoile afacerii dumneavoastră. De asemenea, soluția noastră de formare pe termen lung îi menține pe angajații dvs. la înălțime, ajutându-i să dezvolte noi reflexe orientate spre securitate.

Așa cum se spune, este mai bine să fim în siguranță decât să ne pară rău. Alegeți să fiți în siguranță și solicitați o ofertă chiar astăzi.

Atribuire

Vector tehnologic creat de freepik – www.freepik.com

by Diana Panduru

Content writer for Attack Simulator. Passionate about all things writing and cybersecurity, and obsessed with driving. I sometimes indulge in pencil drawing, poetry, and cooking for fun.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.