Atacurile Ransomware: Cheia pentru a le opri este cunoașterea punctelor slabe ale companiei dvs.

de | octombrie 28, 2021 | Cum să..., Securitate cibernetică.

Atacurile ransomware au loc tot timpul, iar afacerea dvs. ar putea deveni următoarea țintă. O companie care nu-și poate evalua în mod obiectiv propriile probleme de securitate este o potențială victimă perfectă. Cunoașterea vulnerabilităților rețelei dvs. vă poate ajuta să opriți astfel de atacuri.

Acest articol vă va prezenta anumite practici anti-ransomware pe care trebuie să începeți să le aplicați în cadrul companiei dvs. pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță.

Ransomware este în prezent cea mai mare amenințare la adresa securității cibernetice, iar companiile nu sunt încă pregătite să îi facă față. Cu toate acestea, impactul unui atac poate fi minimizat dacă dispuneți de o imagine de ansamblu a vulnerabilităților de securitate ale propriei rețele și dacă există mijloace de apărare adecvate.

Confruntarea cu atacurile ransomware – o abordare diferită a lui „Divide și cucerește”

Deși cea mai bună metodă de protecție este de a împiedica ransomware-ul să vă infecteze sistemele, înțelegerea modului în care este construită rețeaua poate ajuta la încetinirea sau la oprirea răspândirii unui atac, chiar dacă atacatorii au reușit să pătrundă.

Cea mai bună metodă pentru a realiza acest lucru este segmentarea rețelei, astfel încât diferitele departamente ale companiei dvs. să fie separate reciproc. În acest fel, îi veți împiedica pe atacatori să se infiltreze și să vă compromită sistemele, chiar dacă au reușit să le spargă.

„Doriți să îngreunați traversarea anumitor limite, astfel încât să puteți diminua impactul programelor malware sau ransomware”, a declarat pentru ZDNet Ed Williams, director al SpiderLabs EMEA la Trustwave.

„Dacă puteți face asta și doar o singură unitate de lucru este compromisă, atunci este mult mai ușor de izolat pentru a determina ce se întâmplă, pentru a o limita și apoi pentru a restabili serviciile online. […] dar dacă este vorba de o întreagă organizație, atunci devine foarte dificil.”

Segmentați-vă datele pentru a împiedica atacurile ransomware să se răspândească necontrolat în interiorul rețelei dumneavoastră.

Determinați punctele slabe ale rețelei dvs.

După ce se infiltrează în rețeaua dvs., infractorii cibernetici își vor da seama cum arată, vor determina cea mai bună modalitate de a se deplasa și vor găsi un punct slab pentru a lansa atacul ransomware.

„Primul lucru pe care îl recomand întotdeauna tuturor organizațiilor, indiferent de mărime, este să înțeleagă foarte bine ce active au. Motivul este că, dacă nu știi ce active ai, nu le poți securiza”, a precizat Williams.

” După ce ați înțeles bine cum arată activele dvs., puteți construi niveluri, astfel încât să puteți face o bună gestionare a vulnerabilităților pentru a vă asigura că nu există exploit-uri disponibile pentru kit-ul dvs. – și să vă asigurați că faceți acest lucru în mod regulat, deoarece exploit-urile apar rapid și pot fi transformate repede în arme”, a adăugat.

Atenție la Phish

Atacurile de tip ransomware încep cu un simplu e-mail de phishing.

Phishing-ul este un atac cibernetic prin care infractorii trimit un e-mail în care substituie o marcă, o organizație sau chiar un prieten și urmăresc furtul datelor confidențiale. În mod obișnuit, atacanții aleg una dintre următoarele două variante:

  • incluzând un link malițios cu aspect legitim care duce la un site de furt de credențiale.
  • anexând un fișier care conține programe malware, deghizat ca un fișier PDF, .doc, .xls sau alt tip de fișier inofensiv.

Dacă un e-mail…

  1. solicită în mod repetat să acționați de urgență

Infractorii folosesc această strategie pentru a distrage atenția țintei sau pentru a provoca stres sau panică. De obicei, acest tip de e-mail include și o consecință negativă în cazul în care persoana nu efectuează acțiunea solicitată. Țintele sunt atât de dornice să evite consecințele negative, încât trec cu vederea neconcordanțele sau indiciile că e-mailul ar putea fi fals.

2. Are greșeli de ortografie

Majoritatea organizațiilor folosesc acum instrumente de verificare a ortografiei. E-mailurile care pretind că provin de la o sursă profesionistă și de încredere și care conțin greșeli de ortografie sau de gramatică trebuie studiate cu atenție și tratate cu suspiciune.

3. Începe cu un salut neobișnuit.

De obicei, e-mailurile trimise de prieteni și colegi de birou încep cu un salut informal. Nu ar trebui să se dea curs sau să se răspundă la mesajele cu formula de salut „Dragă Jane”, care nu este folosită în mod normal, și nici la cele care folosesc o limbă necunoscută. Ceea ce ar trebui să facă angajații dumneavoastră este să raporteze respectivele cazuri echipei de securitate IT a companiei.

4. Vine de la o adresă necunoscută

Angajații dvs. ar trebui să verifice întotdeauna adresa de e-mail a expeditorului, în special atunci când o adresă de e-mail aparținând unei persoane de contact obișnuite este necunoscută. Este posibil să depistați neconcordanțele prin verificarea adresei expeditorului în raport cu e-mailurile primite anterior de la aceeași persoană și să evitați un dezastru.

5. Conține linkuri, nume de domenii și atașamente suspecte

Infractorii pot deghiza cu ușurință linkuri către site-uri web malițioase pentru a părea autentice. Prin urmare, este recomandată metoda clasică de a trece indicatorul mouse-ului peste el pentru a vedea ce „apare”. Dropbox, OneDrive sau SharePoint sunt utilizate pe scară largă pentru schimbul de fișiere, așa că e-mailurile primite de la colegi cu fișiere atașate trebuie tratate cu prudență – mai ales dacă atașamentul are o extensie necunoscută sau una utilizată în mod obișnuit pentru a livra programe malware (.zip, .exe, .scr etc.).

6. Pare prea frumos pentru a fi adevărat

În general, dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat, cel mai probabil nu este. Același lucru este valabil și pentru e-mailurile de phishing, pe care infractorii le creează astfel încât să atragă ținta să dea clic pe un link sau să deschidă un atașament cu promisiunea falsă a unui beneficiu.

7. Solicită date confidențiale

Adesea, e-mailurile de phishing solicită credențiale de conectare, informații de plată sau alte date confidențiale, pretinzând că angajatul trebuie să actualizeze o parolă, să furnizeze detalii de plată, să efectueze un transfer bancar și așa mai departe. Prin urmare, orice e-mail în care se solicită acest lucru trebuie tratat cu prudență.

…Cel mai probabil sunteți victima unui phishing.

Introduceți formarea pentru conștientizarea securității – ATTACK Simulator este aici pentru a „salva ziua”.

Marea majoritate a atacurilor ransomware se răspândesc cu ajutorul e-mailurilor de phishing.

Pentru a preveni astfel de incidente costisitoare, organizați în cadrul companiei dvs. cursuri pentru conștientizare a securității.

Peste un miliard de e-mailuri de phishing sunt trimise în fiecare zi, iar multe dintre acestea ocolesc filtrele de securitate. Astfel, trebuie să vă puteți baza pe angajații dvs. pentru a fi vigilenți și pentru a detecta fraudele de phishing.

Vă puteți apăra cu succes afacerea, pe de o parte, prin formarea angajaților în materie de securitate cibernetică, în special în ceea ce privește atacurile de phishing, și, pe de altă parte, prin adoptarea unor măsuri de securitate mai riguroase, cum ar fi punerea în aplicare a autentificării cu mai mulți factori și analiza comportamentului utilizatorilor.

Cercetarea celor mai recente tendințe și strategii de phishing și instruirea adecvată a angajaților dvs. poate fi complicată, așa că lăsați-o în grija profesioniștilor.

Un phish, doi phish, phish fals automatizat

Iată câteva avantaje pentru a ne alege:

  • Stimulare automată a atacurilor – simulăm toate tipurile de atacuri cibernetice.
  • Scenarii din viața reală – utilizăm pagini web realiste pentru a evalua vulnerabilitatea utilizatorilor în ceea ce privește divulgarea datelor companiei sau a datelor personale.
  • Analiza comportamentului utilizatorilor – colectăm date despre utilizatori și le centralizăm în rapoarte ample pentru a vă oferi o imagine detaliată a nivelului de conștientizare a securității angajaților dvs.
  • Replici ale fișierelor malițioase – e-mailurile noastre conțin replici ale fișierelor malițioase, pentru ca simularea să fie cât mai realistă posibil.
  • Cursuri interactive – dacă angajații nu reușesc să recunoască capcanele noastre și cad într-una dintre ele, vor descoperi cursuri despre cele mai bune practici de securitate.
  • Imitarea brandurilor – imităm brandurile populare pentru a face simulările de phishing cu atât mai realiste.

Programul ATTACK Simulator Security Awareness Training vă va ajuta să vă echipați angajații cu cunoștințele de securitate necesare și practici de securitate actualizate pentru a vă proteja compania de infractori și pentru a evita daune potențial ireparabile.

Puneți-vă angajații la probă cu testul nostru gratuit de instruire în domeniul conștientizării securității și aflați cum vă situați în fața unui atac de phishing!

Surse:

ZDNet Ransomware: Looking for weaknesses in your own network is key to stopping attacks – Căutarea punctelor slabe din propria rețea este cheia pentru a opri atacurile

Atribuire

Imagine de Katie White de pe Pixabay

Ilustrații de date de Storyset

Ilustrații cu oameni pe Storyset

by Diana Panduru

Content writer for Attack Simulator. Passionate about all things writing and cybersecurity, and obsessed with driving. I sometimes indulge in pencil drawing, poetry, and cooking for fun.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.