Ar trebui să folosesc un VPN atunci când lucrez de acasă?

de | ianuarie 7, 2022 | Uncategorized @ro

Ar trebui să folosesc un VPN atunci când lucrez de acasă?

Pandemia COVID a adus o nouă normalitate pentru noi, ceea ce înseamnă să stăm acasă, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi de acest virus. Putem lucra în continuare de acasă, dar asta înseamnă că va trebui să fim atenți la diverse probleme de securitate. Din fericire, este vorba de a găsi modalități de a vă proteja de atacatori și de cei care doresc să obțină acces la datele personale. Una dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru este utilizarea unui VPN.

Ce este un VPN?

Un VPN, prescurtare de la virtual private network (rețea virtuală privată ), este conceput pentru a stabili o conexiune sigură la alte rețele prin intermediul internetului – imaginați-vă VPN-urile ca pe un tunel sigur și criptat pentru traficul online. Nimeni nu poate vedea prin tunel și nici nu poate citi informațiile. VPN-urile vă oferă un sentiment de siguranță de fiecare dată când folosiți un Wi-Fi public, accesați conturi de afaceri în deplasare sau doriți să vă păstrați confidențial istoricul de navigare. De asemenea, vă poate ajuta să vizitați site-uri web restricționate din diferite regiuni și să rămâneți anonim în timpul navigării. Deși inițial a fost conceput pentru a ajuta companiile să se conecteze în siguranță, un VPN este esențial în zilele noastre dacă doriți să vă protejați datele în timpul navigării. Este, de asemenea, la un preț accesibil.

Am nevoie de un VPN?

Indiferent dacă lucrați de acasă sau de la birou, este recomandabil să folosiți un VPN. Aceasta vă ajută să vă protejați în lumea online, previne divulgarea de date și vă ajută să vă păstrați anonimatul. Securitatea este esențială, în special în cazul în care lucrați cu informații confidențiale Chiar dacă folosiți modul incognito în browsere, furnizorii de servicii de internet pot vedea ce faceți online. De asemenea, hackerii experimentați pot ocoli firewall-urile și alte soluții de securitate. De aceea, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă bazați pe o soluție VPN (sau să folosiți browserul Tor, dar acesta este un cu totul alt subiect).

Avantajele folosirii unui VPN

Există o serie de beneficii ale utilizării unei soluții VPN, după cum puteți vedea mai jos:
Primul avantaj semnificativ este că puteți să vă îmbunătățiți rapid nivelul de securitate. Atunci când aveți instalat un VPN, toate datele dvs. sunt criptate și în siguranță. Puteți evita ca oricine să urmărească conținutul cu care lucrați.
Atunci când folosiți un VPN, puteți fi liniștit atunci când accesați conținut de la distanță – având un VPN atunci când lucrați, vă ajută să vă faceți treaba, într-un mod sigur inclusiv atunci când lucrați de acasă.
De asemenea, un serviciu VPN este excelent dacă partajați informații și fișiere private cu alte persoane. O conexiune obișnuită la internet nu este sigură pentru acest tip de activitate, așa că, securitatea fiind esențială, este necesar să vă conectați la o rețea privată.
Pentru a rămâne anonim online este, de asemenea, un motiv excelent pentru a instala un VPN. Aceasta vă ajută să vă mențineți departe de ochii curioși, obținând în același timp cea mai bună experiență posibilă online.
Conținutul unor site-uri web este restricționat în anumite regiuni. VPN-urile sunt o modalitate excelentă de a ocoli aceste restricții și de a vă bucura de conținut blocat regional.
Uneori, un VPN poate, de asemenea, să îmbunătățească performanța rețelei, deoarece nu va trebui să vă confruntați cu limitările impuse de furnizorul de servicii de internet.

Cum se folosește un VPN?

Utilizarea unui VPN este simplă, la fel de simplă ca și instalarea acestuia și parcurgerea procesului de configurare. Cu toate soluțiile excelente care există, cel mai greu este să o alegeți pe cea potrivită pentru dumneavoastră sau pentru afacerea dumneavoastră. Le-am testat pe cele mai bune și am găsit două câștigătoare clare.

NordVPN este cea mai fiabilă soluție VPN pentru utilizatorii de la domiciliu. Acesta criptează traficul de internet și ascunde locația dvs. fizică și IP-ul. NordVPN funcționează pe mai multe dispozitive în același timp și este disponibil pe toate platformele.

NordVPN este un serviciu pentru utilizatorii particulari, așa că acoperă o lățime de bandă destul de bună. Îl puteți utiliza pentru streaming, pentru confidențialitate în mișcare, pentru a bloca programele malware și reclamele, pentru a vă proteja datele și multe altele.

În cazul în care doriți o soluție mai cuprinzătoare, în special pentru utilizatorii de business, OpenVPN este una dintre cele mai bune pe care o puteți alege. OpenVPN oferă soluții VPN flexibile pentru ca întreprinderile să securizeze toate comunicațiile de date și să extindă serviciile de rețea privată, menținând în același timp securitatea. Fie că aveți nevoie de confidențialitate pe internet, de acces de la distanță pentru angajații dvs. sau de securizarea centrelor de date, OpenVPN poate răspunde acestor cerințe.

OpenVPN, fiind o soluție open-source, promovează „securitatea prin transparență”. Acesta utilizează internetul public pentru a crea o conexiune sigură, izolată și economică. Acesta diminuează riscurile de securitate prin blocarea accesului neautorizat la anumite resurse de rețea, oferind în același timp acces de la distanță la serviciile interne pentru a crește productivitatea. Wi-Fi și alte rețele de acces public sunt întotdeauna criptate cu OpenVPN, asigurând o confidențialitate sporită. Acesta poate fi utilizat individual sau în cadrul unei companii mari și poate fi adaptat în funcție de cerințele dorite, sau după cum considerați că este necesar.

Cumpărați oferta de 2 ani de la NordVPN la o reducere de 68%, și primiți încă un plan suplimentar

Conținutul dvs. se află aici. Modificați sau eliminați acest text direct sau în setările de conținut ale modulului. De asemenea, puteți stiliza fiecare aspect al acestui conținut în modulul Setări de design și chiar aplica CSS personalizat acestui text în modulul Setări avansate.

La începutul anului 2020, până la 30% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume foloseau fie o soluție VPN gratuită, fie una cu plată. Ne așteptăm ca acest număr să crească, având în vedere actuala pandemie globală și trecerea la lucratul de acasă. Neinstalarea unui VPN implică riscuri destul de mari. Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni care lucrează acum de acasă, într-un mediu mai puțin sigur, hackerii caută rețele Wi-Fi pentru a le sparge – un termen numit „wardriving” în comunitatea de securitate cibernetică.

„Pentru un wardriver, un bloc de apartamente dintr-o zonă frumoasă a orașului reprezintă acum zeci de oportunități de accesare a datelor rezidenților care lucrează de acasă, cu date potențial valoroase”, este de acord Migliano@Top10VPN.com. „Din nou, oricine folosește un VPN va fi protejat într-un astfel de scenariu.”

Disclaimer: Am intrat în programele de parteneriat ale soluțiilor VPN de mai sus. Astfel, de fiecare dată când faceți o achiziție, noi primim o mică parte din ea. Îi promovăm din proprie voință pentru că ne place soluția soft pe care o produc.

by Dan Florian

Product owner and co-founder of ATTACK Simulator. Dan likes to code, is passionate about design, and loves running and swimming.

There’s no reason to postpone training your employees

Get a quote based on your organization’s needs and start building a strong cyber security infrastructure today.