3 reguli legate de securitatea parolelor pe care angajații le pot ignora

de | noiembrie 9, 2021 | Cum să...

După cum se arată într-un raport Keeper privind practicile defectuoase în materie de securitate a parolelor la serviciu, mulți angajați nu iau toate măsurile necesare în ceea ce privește securitatea parolelor.

Reguli de securitatea parolelor

Studiul Keeper despre securitatea parolelor a intervievat 1.000 de angajați.

Din păcate, angajații nu respectau cele mai bune practici pentru a menține securitatea parolelor lor chiar și înainte de creșterea imensă a muncii la distanță.

În februarie 2021, Keeper a chestionat 1.000 de angajați din SUA cu privire la practicile lor de securitate a parolelor la locul de muncă. Rezultatele sunt îngrijorătoare și arată că mulți dintre angajați nu au luat în serios importanța protejării propriilor parole.

Iată trei dintre cele mai importante norme de securitate ale parolelor care sunt ignorate.

Păstrați parolele în locuri secrete pentru a asigura securitatea parolelor

Când vine vorba de parole, tot ceea ce facem este vital, fie că este vorba de crearea lor sau doar de păstrarea lor. Ca atare, odată ce se creează o parolă puternică pe bază de cuvinte, trebuie păstrată în siguranță. Angajații dumneavoastră știu cum să își păstreze corect parolele și cum să le protejeze de atacurile de inginerie socială?

Păstrați parolele în siguranță pentru o mai bună securitate a parolelor

57% dintre respondenții Keeper’s au recunoscut că își scriu parolele pe bilețele autocolante, iar un procent îngrijorător, de 62%, își notează parolele într-un caiet sau jurnal, lăsându-le în locuri la care au acces și alte persoane.

Mai mult, 49% și-au păstrat parolele într-un document salvat în cloud și 51% le-au stocat local pe computer, în timp ce 55% le-au salvat pe telefon. Din nefericire, cum aceste documente nu sunt criptate, orice breșă de date de pe unitatea lor, de pe computer sau de pe telefonul mobil ar putea oferi infractorilor cibernetici acces la parole.

Nu comunicați niciodată parolele legate de serviciu în afara organizației

Oricât de tentant ar fi, nu comunicați niciodată parola dvs. unor persoane neautorizate. Parola și informațiile de afaceri importante și confidențiale ar trebui păstrate pentru dvs. și nu dezvăluite. Nici măcar familiei.

Nu comunicați niciodată parolele legate de serviciu în afara organizației

Sondajul Keeper a arătat că 14% dintre participanți au comunicat parolele legate de locul de muncă partenerilor lor. Aproximativ 11% dintre angajații chestionați de Keeper au mărturisit că și-au comunicat parolele unor persoane din afara serviciului.

În aceste condiții, parolele sunt oferite pe tavă phisherilor.

Formarea pentru conștientizarea securității îi ajută pe angajați să prevină greșelile legate de securitatea parolelor.

Comunicarea parolelor la locul de muncă – numai cu criptare de la capăt la capăt.

Singura modalitate sigură de transmitere a parolelor la locul de muncă este prin criptare completă de la un capăt la altul. Transmiteți parola numai persoanelor autorizate și preveniți astfel breșele de date.

Sondajul Keeper a arătat că un procent îngrijorător de angajați privesc superficial chestiunea securității parolelor atunci când își comunică parolele colegilor. Mai exact, 62% dintre respondenți transmit parolele prin e-mail sau mesaje text necriptate.

Angajații dvs. tratează cu seriozitate parolele legate de locul de muncă? Puteți să îi testați astăzi și să aflați cum va reacționa compania dvs. în cazul unui atac de phishing! Testul nostru gratuit de conștientizare în domeniul securității cibernetice este o ocazie excelentă de a afla mai multe despre seriozitatea cu care angajații dvs. privesc securitatea parolelor.

Atribuire

by Doina Voicu

Nu există niciun motiv pentru a amâna instruirea angajaților.

Solicitați o ofertă bazată pe nevoile organizației dvs. și începeți să construiți o infrastructură puternică de securitate cibernetică chiar astăzi.