Formarea eficientă pentru conștientizarea securității trebuie să devină o prioritate absolută pentru afacerea dvs., mai ales atunci când angajații lucrează de la distanță, deoarece ar putea foarte bine să vă salveze afacerea.
În zilele noastre, miracolele tehnologiei le permit oamenilor să lucreze de oriunde din lume. Mai ales în contextul pandemiei COVID-19, numărul angajaților care lucrează de acasă a crescut exponențial.
Pentru ei, acest lucru a însemnat un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală (deoarece cui nu i-ar plăcea să lucreze în pijamale confortabile, cu acces nelimitat la frigider?), în timp ce angajatorii au economisit costurile legate de plata spațiului fizic.
Deși poate părea o situație avantajoasă pentru ambele părți, există câteva dezavantaje în ceea ce privește securitatea cibernetică în acest ansamblu de circumstanțe fericite. Din acest motiv, formarea în domeniul conștientizării securității a devenit mai importantă ca niciodată.
Continuați să citiți pentru a descoperi ce provocări pot apărea atunci când lucrați online și ce puteți face pentru a le rezolva.
Probleme de securitate pentru angajații care lucrează de acasă
Există o serie de probleme care pot apărea atunci când se lucrează de acasă:
- Securitatea devine responsabilitatea fiecăruia în cazul muncii la distanță, ceea ce nu este ideal, având în vedere că angajații dvs. sunt, cel mai probabil, mai degrabă ocupați cu alte aspecte ale muncii lor decât cu securitatea, mai ales în absența formării pentru conștientizarea securității, a politicilor de securitate și a instrumentelor necesare.
- Angajații pot fi vulnerabili la fraudele online – pericolele de tot felul se ascund online și, în lipsa unei instruiri adecvate pentru conștientizarea securității, angajații dvs. pot deveni victimele oricărui tip de fraudă imaginabil, de la atacuri de phishing la alerte false și tentative de ransomware. Atacatorii se deghizează atât de bine, încât până și cele mai mari companii pot fi înșelate. Iar acest lucru vă poate costa pe dumneavoastră și compania dumneavoastră mai mult decât regretele.
- Este posibil ca unii angajați să folosească Wi-Fi public nesecurizat atunci când se conectează la dispozitivele lor de lucru, ceea ce face ca datele lor confidențiale și, prin urmare, datele confidențiale ale companiei să fie mult mai ușor de accesat și furat.
- Este posibil ca angajații să nu mai acorde prioritate securității la fel de mult ca într-un birou fizic, fiind mult mai relaxați.
- Politicile de securitate s-ar putea dovedi mai dificil de aplicat în cazul muncii la distanță.
Recomandări privind menținerea securității atunci când se lucrează de acasă
Dar, pe de altă parte, oricât de dificilă ar părea implementarea unei bune formări pentru conștientizarea securității într-o zi pesimistă, permiteți-ne să renunțăm la „imposibil” și să vă prezentăm 10 bune practici de securitate la distanță pentru a vă menține în siguranță pe dumneavoastră, afacerea și pe angajații dumneavoastră:
1. Actualizați frecvent sistemele de protecție ale rețelei
Orice dispozitiv pe care personalul de la distanță îl folosește pentru a accesa datele companiei sau ale clienților trebuie să fie echipat cu straturi de protecție puternică, cum ar fi software antivirus, firewall-uri, instrumente de filtrare a spam-ului. Iar acestea trebuie să se mențină actualizate pentru a vă oferi protecția dorită.
2. Securizați toate conexiunile la internet
Nu ar trebui să permiteți utilizarea de rețele Wi-Fi publice nesecurizate. Dar dacă se întâmplă, asigurați-vă că angajații dvs. știu că trebuie să utilizeze VPN-ul companiei pentru a-și securiza conexiunea.
3. Stabilirea și menținerea unui protocol de securitate a datelor
Breșele de date interne se întâmplă mult prea des, chiar și celor mai buni dintre noi, dar acestea au loc mai degrabă din greșeală decât în mod intenționat, atunci când un angajat manipulează datele cu caracter confidențial. Pentru a evita această problemă, cea mai bună soluție este să prezentați în mod clar politicile de securitate pe care doriți ca angajații dvs. să le respecte, dar și consecințele nerespectării acestora.
4. Puneți la dispoziția personalului dvs. echipamentele și tehnologia necesare
Asigurați-vă că le oferiți angajaților dvs. toate mijloacele de care au nevoie pentru a se menține în conformitate cu politicile de securitate. Aceste instrumente includ un VPN, un software antivirus, poate și un manager de parole. Acest lucru îi va ajuta să se concentreze pe munca lor efectivă și să nu se preocupe de conformitate. Mai puține griji, mai multă productivitate.
5. Limitați utilizarea dispozitivelor personale
În timp ce politica „aducere a propriului dispozitiv” pe care o au unele companii este excelentă din multe motive, aceasta implică unele probleme de securitate pentru personalul de la distanță. Este posibil ca acestea să nu fie protejate cu o parolă sau să folosească un antivirus depășit sau chiar superficial. Așadar, cel mai bine este să le cereți angajaților care lucrează de la distanță să utilizeze pentru activitatea profesională dispozitivele puse la dispoziție de angajator.
6. Punerea în aplicare a strategiei de încredere zero
Strategia a fost elaborată de Microsoft și se concentrează în jurul filozofiei simple de a nu avea niciodată încredere și de a verifica întotdeauna identitățile, dispozitivele și serviciile.
7. Solicitați-le angajaților dvs. să folosească parole puternice
Unele dintre cele mai comune parole sunt „123456”, ‘”qwerty”, sau chiar „password”. Acesta este cel mai bun moment pentru a încuraja creativitatea angajaților în a combina sălbatic caracterele și a crea parole puternice. Cu cât mai ciudate, cu atât mai bine. De asemenea, este important să se evite reutilizarea parolelor.
8. Utilizați minimum autentificarea cu doi factori
Sistemul de autentificare cu doi factori adaugă un alt nivel de securitate pentru conturile companiei dumneavoastră. Este esențial să vă păstrați datele în siguranță și să evitați accesul neautorizat la datele dumneavoastră.
9. Monitorizați comportamentul angajaților privind lucrul la distanță
Puteți utiliza un sistem de monitorizare la alegere. Este cel mai bine și etic să le permiteți angajaților dumneavoastră să știe că activitățile lor sunt monitorizate pentru a vă asigura că respectă politica de securitate stabilită.
10. Asigurați-le angajaților un suport IT eficient și cursuri de formare pentru conștientizarea securității
Formarea adecvată pentru conștientizarea securității pune bazele unor măsuri sigure de securitate la distanță. Puteți citi mai multe despre formarea pentru conștientizarea securității cibernetice de la ATTACK Simulator în paragrafele următoare.
Formare pentru conștientizarea securității cibernetice cu Attack Simulator
Știm cât de importantă este securitatea companiei dumneavoastră. Iată de ce Attack Simulator este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră:
- Oferim cursuri de conștientizare a securității pentru companii de toate dimensiunile – importanța pe care o acordăm îmbunătățirii vigilenței angajaților în ceea ce privește securitatea cibernetică este aceeași.
- Metoda noastră de formare dispune de o funcție automatizată, care necesită o intervenție manuală mică sau deloc. Până la urmă, timpul înseamnă bani, iar noi nu am vrea să irosiți nimic din el.
- Oferim asistență internă rapidă, direct de la dezvoltatori. Ne place să avem clienți fericiți și mulțumiți.
- Oferim cursuri de formare pentru conștientizarea securității la prețuri accesibile.
- Interfața software-ului nostru este ușor de utilizat, astfel încât veți putea să o învățați în cel mai scurt timp.
Nu subestimați niciodată importanța unei securități solide pentru compania dumneavoastră. După cum se spune, prevenirea este mai bună decât vindecarea.