10 modalități de a vă proteja afacerea cu ajutorul trainingului pentru conștientizarea securității

de | decembrie 1, 2021 | Cum să..., Știri de securitate cibernetică

Conștientizarea securității este vitală pentru toată lumea, în special pentru afacerea dvs., având în vedere că atacurile cibernetice au crescut în ultimii ani și sunt din ce în ce mai puternice și mai periculoase!

Conștientizarea securității este vitală pentru toată lumea, în special pentru afacerea dvs., având în vedere că atacurile cibernetice au crescut în ultimii ani și sunt din ce în ce mai puternice și mai periculoase!

Salvați-vă afacerea cu ajutorul trainingului pentru conștientizarea securității

Dacă ne gândim bine, formarea angajaților cu privire la conștientizarea securității este cea mai eficientă modalitate de a preveni un atac cibernetic. Rețineți că majoritatea atacurilor au avut loc din cauza unor erori umane și a lipsei de informare a angajaților.

În timp ce echipa dvs. de IT lucrează intens pentru a menține „zidurile” de securitate cibernetică, angajații ar putea să deschidă link-uri suspecte sau să răspundă la e-mailuri de phishing, punându-vă afacerea în pericol. Și de aceea ar trebui să aveți în vedere formarea personalului dumneavoastră! Dacă încă mai considerați că trainingul pentru conștientizarea securității este inutil, permiteți-ne să vă expunem zece beneficii ale unui astfel de training care vă pot salva întreaga afacere!

1. Creșterea nivelului de conștientizare

Cele mai multe breșe în securitatea datelor au avut loc din cauza unei erori umane. Un angajat bine instruit poate fi cheia unei mai bune securități și a reducerii erorilor cauzate de lipsa de vigilență.

O bună pregătire în domeniul conștientizării securității poate crește încrederea angajaților în a recunoaște amenințările la adresa securității și în a le evita. Cu cât personalul este mai bine format, cu atât mai bine poate deveni un mecanism de apărare pentru afacerea dumneavoastră!

2. Reducerea amenințărilor

Prin formarea angajaților cu privire la conștientizarea securității, reduceți automat riscul de a deveni victima unei amenințări din partea infractorilor cibernetici.

Programele de conștientizare cibernetică ajută echipa să înțeleagă cele mai frecvente tipuri de atacuri cibernetice, cum ar fi phishing-ul. Pentru o mai bună înțelegere, există câteva simulări de phishing prin care angajații dumneavoastră învață cum să detecteze și cum să acționeze în fața unei amenințări, de exemplu, atunci când primesc un e-mail suspect (e-mailul fiind cea mai frecventă formă de phishing).

3. Creșterea încrederii clienților dvs.

Odată cu creșterea numărului de atacuri cibernetice, clienții au început, de asemenea, să conștientizeze pericolele din spatele lor. Prin urmare, companiile trebuie să implementeze mai multe instrumente și tehnologii de protecție pentru a spori încrederea clienților.

Potrivit unui studiu, 31% dintre clienți au întrerupt relațiile cu o companie care a suferit o breșă de securitate a datelor, în timp ce 65% dintre ei și-au pierdut încrederea în organizație după ce au fost afectați.

Unul dintre cele mai ușoare instrumente pe care le puteți pune în aplicare în cadrul afacerii dvs. este formarea pentru conștientizarea securității pentru toți angajații. Atunci când văd că investiți în securitatea cibernetică, clienții vor fi mai interesați să facă afaceri cu dumneavoastră.

4. Consolidarea apărării tehnologice

Actualmente, apărarea tehnologică reprezintă o armă valoroasă în lupta împotriva atacurilor cibernetice, chiar dacă necesită aportul uman (de exemplu, cineva trebuie să activeze firewall-ul sau poate că software-ul trebuie actualizat).

Putem afirma că apărarea tehnologică nu poate fi pe deplin eficientă fără formarea pentru conștientizarea securității. De fapt, majoritatea atacatorilor vizează de obicei oamenii, deoarece și-au dat seama că sunt mai ușor de indus în eroare.

5. Crearea unei culturi a securității

Formarea profesională creează oportunități pentru o mai bună cultură a locului de muncă. Construirea unei culturi a securității înseamnă crearea unor valori referitoare la securitate pentru afacerea dumneavoastră. Prin implementarea și dezvoltarea unei culturi a securității prin programe pentru conștientizarea sa, puteți face din oameni prima linie de apărare.

6. Permite reducerea costurilor.

Încrederea și o cultură favorabilă securității datelor formează o echipă excelentă care va economisi bani pentru compania dumneavoastră.


Breșele de date sunt costisitoare, dar atunci când aveți o echipă pregătită să prevină aceste evenimente nedorite, fiți sigur că reduceți riscurile și evitați orice costuri dureroase asociate cu atacurile.


Încercați să vă gândiți la formarea pentru conștientizarea securității ca la o investiție și țineți cont de faptul că orice cost necesar pentru formare va preveni costuri mai mari în viitor!

Încrederea și o cultură favorabilă securității datelor formează o echipă excelentă care va economisi bani pentru compania dumneavoastră.

7. Reduce timpul pierdut

La fel cum economisiți bani, la fel veți economisi și timp în urma formării personalului în materie de conștientizare a securității.

Timpul pierdut pentru remedierea și recuperarea datelor este unul dintre costurile ascunse ale breșelor de securitate.

Asigurându-vă că echipa dvs. este pregătită și acționând vigilent împotriva atacurilor cibernetice, reduceți șansele de a vă confrunta cu o breșă de securitate a datelor.

8. Protejarea bunurilor

Nu numai reputația companiei are de suferit în urma unei breșe de securitate a datelor, ci și finanțele. Potrivit unui studiu, costul mediu este de 3,86 milioane de dolari. Acei bani ai fi putut fi cheltuiți pentru alte proiecte și de aceea ar trebui să investiți de la bun început în formarea pentru conștientizarea securității.

9. Personalul dumneavoastră devine mai sigur de sine

Asigurarea unui training privind conștientizarea securității pentru angajați, poate crește încrederea acestora atunci când se confruntă cu presiunea noilor programe informatice, navigarea pe rețelele de socializare, platformele de e-mail etc.

După training, echipa dvs. se poate simți suficient de sigură pentru a utiliza tehnologia de care are nevoie și pentru a ști ce trebuie să facă și ce nu trebuie să facă pentru a vă proteja afacerea.

10. Securitate mai bună

Acesta reprezintă cel mai mare beneficiu al unei sesiuni de formare privind conștientizarea securității. Știind că echipa este pregătită pentru orice atac vă oferă liniște și încredere că firma dvs. face tot posibilul pentru a preveni toate tipurile de atacuri cibernetice!

Concluzie

Nu v-am convins încă? Formarea pentru conștientizarea securității este cel mai rapid mod de a vă scuti compania de „durerea” de a face față unui atac cibernetic! Încercați să vă gândiți la asta și vă promitem că afacerea dvs. va crește, va părea mai de încredere în fața clienților și, bineînțeles, vă poate salva viața companiei! Așadar, asigurați-vă că sunteți în siguranță și că sunteți conștienți de importanța securității atunci când sunteți online!

by Andreea Popa

Content writer for Attack Simulator, delivering your daily dose of awareness for cyber security! Love to write passionately about any subject and my mainly inspiration are people's stories. You can also find me on social media, for some more friendly things!

Nu există niciun motiv pentru a amâna instruirea angajaților.

Solicitați o ofertă bazată pe nevoile organizației dvs. și începeți să construiți o infrastructură puternică de securitate cibernetică chiar astăzi.